Search
Close this search box.

Hvordan Gjennomføre en Søkeordsanalyse for Organiske Søk

Søkeordsanalyse For Organiske Søk

Er du på jakt etter måter å forbedre din nettsides synlighet og tiltrekke mer trafikk? “Hvordan gjennomføre en søkeordsanalyse for organiske søk” er nøkkelen til suksess.

I denne artikkelen vil vi ta deg gjennom en trinnvis guide for å finne de mest effektive søkeordene som kan hjelpe deg å rangere høyere i søkemotorresultater og nå din målgruppe.

Innhold

Hva er søkeord?

Søkeord (nøkkelord) er ord og fraser som folk bruker når de søker etter informasjon, produkter eller tjenester på internett. De er viktige fordi de hjelper søkemotorer som Google å forstå hva nettsiden din handler om, og hvordan den skal rangere i søkeresultatene. Når du inkluderer relevante nøkkelord i innholdet på nettsiden din, øker sjansen for at de som søker etter informasjon relatert til virksomheten din, finner siden din i søkeresultatene.

Hva er søkeordsanalyse?

Søkeordsanalyse handler om å finne ut hvilke ord og uttrykk som passer best for nettsiden din, slik at den kommer høyere opp på Google og andre søkemotorer. Når du finner de riktige nøkkelordene, kan du lage innhold som passer for folk du ønsker å nå. Dette gjør at nettsiden din får flere besøkende og blir mer kjent. Det er viktig å sjekke hvilke nøkkelord som fungerer bra med jevne mellomrom, fordi det kan endre seg over tid.

Betydningen av søkeordordanalyse for organisk søk

Når det gjelder organisk søk, er søkeord som brød og smør for din online tilstedeværelse. De er ordene og uttrykkene som potensielle kunder bruker for å finne informasjon, produkter eller tjenester relatert til din bedrift.

En søkeordanalyse er prosessen med å forske og identifisere disse ordene for å optimalisere innholdet på nettstedet ditt for søkemotorer. Uten riktig søkeordforskning og optimalisering, kan nettstedet ditt slite med å rangere høyt i søkeresultatsidene (SERP-er).

Dette kan resultere i lavere synlighet, mindre trafikk og til slutt færre leads eller salg. Derfor er det avgjørende for bedrifter å utføre regelmessige søkeordanalyser som en del av deres generelle SEO-strategi.

Når det er gjort riktig, kan en søkeordordanalyse hjelpe deg med å:

  • Forstå målgruppen din bedre

  • Lage mer relevant innhold

  • Rangere høyere på SERP-er for målsøkeord

  • Øke organisk trafikk til nettstedet ditt

  • Utvikle en sterkere online tilstedeværelse generelt.

I de følgende avsnittene vil vi utforske hvordan du kan utføre en effektiv søkeordanalyse for organisk søkesuksess. Men først, la oss dykke dypere inn i hva en søkeordanalyse faktisk innebærer.F

Visste du at rundt 70-80% av brukerne på søkemotorer fokuserer utelukkende på organiske søkeresultater og ignorerer betalte annonser fullstendig? Kilde: imFORZA

Identifisere din målgruppe

Definer målgruppen og deres søkeadferd

Før vi dykker inn i søkeordanalysen, er det viktig å forstå målgruppen din først. Hvem er de? Hva søker de vanligvis etter? Hvilke søkeord bruker de når de søker etter et produkt eller en tjeneste som din? Å identifisere målgruppen din vil hjelpe deg med å lage en mer effektiv og effektiv søkeordliste.

Når du definerer målgruppen din, må du vurdere faktorer som alder, kjønn, beliggenhet, interesser og inntektsnivå. Tenk på deres adferd på nettet – hvilke sosiale medieplattformer bruker de oftest? Foretrekker de å handle online eller i butikk? Disse spørsmålene vil hjelpe deg med å skape et bedre bilde av hvem du prøver å nå med organisk søk.

Forsk målgruppens demografi, interesser og smertepunkter

Når du har identifisert målgruppen din, er det på tide å forske videre. Hvordan er demografien deres? Er de for det meste unge voksne eller middelaldrende personer med familier?

Se også på deres interesser. Dette kan gi innsikt i hvilke andre aktiviteter eller produkter/tjenester som er forbundet med dem, og som kan gi ytterligere muligheter for å målrette relaterte søkeord.

Tenk på målkundenes smertepunkter. Hvis du for eksempel har en nettbutikk som hovedsakelig selger sportsklær, kan smertepunktet være å finne komfortable klær mens man trener

Hvordan Gjennomføre en Søkeordsanalyse for Organiske Søk
Vit hvem din målgruppe er.

Når du forstår disse aspektene ved kundebasen din, hjelper det med å vite hvilke søkeord du skal bruke som adresserer problemer eller behov for kundebasen. All denne forskningen bør gi verdifull innsikt i hvordan kunder søker etter produkter som dine, slik at du kan skreddersy søkelordene deretter for å fange kvalifisert trafikk fra organiske søkeresultater.

Idémyldring av søkeord

Bruk verktøy som Google Keyword Planner for å generere relevante søkeord

Det første trinnet i idémyldring av søkeord er å bruke et verktøy som Google Keyword Planner. Dette verktøyet hjelper deg med å komme opp med søkeord som er relevante for nisjen din og som kan øke rangeringen din i søkemotoren.

Skriv inn et søkeord relatert til virksomheten din, og verktøyet vil generere en liste over relaterte søkeord sammen med deres søkevolum, konkurranse nivå og andre metrikker. Du kan bruke disse metrikkene til å bestemme hvilke søkeord som er verdt å målrette.

søkeord med høyt søkevolum kan virke attraktive, men de har ofte også høy konkurranse. Det er viktig å finne en balanse mellom høyt søkevolum og lav konkurranse når du velger målsøkeordene dine.

Søkeord lengde - Søkeordsanalyse for Organiske Søk

 Visste du at å inkludere både korte og lange søkeord i søkeords-brainstorming øker sjansen for å nå ut til et bredere publikum?

Lange søkeord ofte er mindre konkurranseutsatt og mer målrettet enn korte søkeord.

Vurder langhale-søkeord som er mer spesifikke for nisjen din

I tillegg til å bruke brede søkeord, er det også viktig å vurdere langhale-søkeord som er mer spesifikke for nisjen din. Langhale-søkeord består av flere ord og er mindre konkurransedyktige sammenlignet med brede søkeord. For eksempel, i stedet for å målrette søkeordet “frisørsalong”, kan du målrette “frisørsalong for menn” eller “frisørsalong med krøllete hår ekspertise”.

Disse langhale-alternativene er mindre konkurransedyktige og mer spesifikke enn bare “frisørsalong”. De hjelper deg også med å nå kunder som leter etter veldig spesifikke tjenester/produkter relatert til de som tilbys av virksomheten din.

SøkeordstypeFordelerUlemper
Longtail-søkeordMindre konkurranseutsatt, Mer målrettet og spesifikk trafikk, Høyere konverteringsrate, Bedre for nisjebransjer og -produkterLavere søkevolum, Kan være vanskeligere å integrere, Krever mer tid og innsats i forskning
Korte søkeordHøyere søkevolum, Enklere å integrere i innhold, Lett å identifisere og brainstorme, Potensial for mer generell synlighetHøy konkurranse, Mindre målrettet trafikk, Kan være for generiske og uklare, Lavere konverteringsrate

Forskning på langhale-søkeord er viktig fordi det hjelper deg med å tiltrekke deg svært målrettet trafikk mens du genererer færre visninger enn tradisjonelle kort-hale-søk. Dette betyr at trafikken som genereres fra langhale-søk sannsynligvis er personer som allerede har undersøkt produktet/tjenesten de trenger og har intensjon om å kjøpe det fra deg, noe som øker konverteringene for bedrifter som rangerer godt for denne typen spørsmål.

“Søkeord med 4 ord eller mer,kjent som langhale søkeord,
utgjør omtrent 70% av alle søk.” Kilde: Ahrefs

“Søkeord med 4 ord eller mer,
kjent som langhale søkeord,
     utgjør omtrent 70% av alle søk.”
Kilde: Ahrefs

Analysering av søkeordkonkurranse

Vurder konkurransenivået for hvert søkeord

Når du har identifisert potensielle søkeord for nettstedet ditt, er det viktig å evaluere konkurransenivåene deres. Dette vil hjelpe deg å forstå hvor vanskelig det vil være å rangere for de spesifikke søkeordene.

Du kan bruke verktøy som Moz eller Ahrefs for å kjøre en konkurranseanalyse på de valgte søkeordene dine. Disse verktøyene gir deg informasjon om antall nettsteder som bruker nøkkelordet, deres domeneautoritet, sideautoritet og andre relevante metrikker.

Bestem hvilke søkeord som har høyt søkevolum, men lav konkurranse

Når du analyserer søkeordkonkurranse, er det viktig å se etter de som har høye søkevolumer, men lave konkurranse nivåer. Disse kalles ofte “lavthengende frukt”-nøkkelord og kan være enklere å rangere for sammenlignet med svært konkurransedyktige nøkkelord. I tillegg har disse typer søkeord en tendens til å tiltrekke seg mer målrettet trafikk fordi de er mer spesifikke i sin natur.

 

For å avgjøre om et søkeord har høyt søkevolum og lav konkurranse, kan du bruke Google Keyword Planner-verktøyet eller andre lignende verktøy som SEMRush eller LongTailPro. 

Disse verktøyene gir deg informasjon om det estimerte månedlige søkevolumet for et bestemt søkeord sammen med konkurranse nivået.

Å analysere søkekonkurransen er et viktig skritt i å utføre en vellykket søkeordforskningskampanje. 

Å forstå konkurrentenes styrker og svakheter kan hjelpe deg med å lage kampanjer som leverer resultater raskere samtidig som de er kostnadseffektive.

Søkeordsanalyse - velg mellom søkeord volum og konkurranse
Finn balansen mellom søkevolum og konkurranse.

Raffinering av søkeordlisten

Nå som du har en liste over potensielle søkeord, er det på tide å forbedre listen for å sikre at du bare målretter mot de beste søkeordene for bedriften din. Her er noen tips for å forbedre nøkkelordlisten din:

Fjern irrelevante eller lavpresterende søkeord

Det første trinnet i å raffinere søkeordlisten din er å eliminere søkeord som ikke er relevante for bedriften din, eller som ikke fungerer godt i søk. For eksempel, hvis du selger sko på nettet, og ett av dine potensielle søkeord er “klær”, er det viktig å fjerne dette fra listen, da det er for bredt og ikke spesifikt nok. Se på søkevolumet og konkurranse nivået for hvert søkeord og fjern de med lavt søkevolum eller høye konkurranse nivåer.

Prioriter høytytende søkeord som er i tråd med bedriftsmålene dine

Når du har fjernet irrelevante eller lavpresterende søkeord fra listen din, prioriter de gjenværende basert på hvor godt de er i tråd med bedriftsmålene dine. Tenk på hvilke produkter eller tjenester du ønsker å markedsføre, og velg høytytende søkeord relatert spesifikt til disse tilbudene.

Det er også viktig å huske intensjonen bak visse søk. Hvis noen søker etter “beste løpesko”, er det sannsynlig at de ønsker å foreta et kjøp snart, mens noen som søker etter “historien om løpesko” kanskje bare gjennomfører forskning uten kjøpsintensjon. Prioriter den første typen søk fremfor den siste. Ved å eliminere irrelevante eller lavpresterende nøkkelord og prioritere høytytende søkeord som er i tråd med bedriftsmålene dine, vil du være på rett spor for en effektiv nøkkelordanalyse som kan bidra til å drive organisk søketrafikk til nettstedet ditt.

Nesten 15% av daglige søk på Google er nye nøkkelord
som aldri har blitt søkt på før.” Kilde: CNET

Implementering av søkeordene dine

Bruk søkeordene i nettstedets innhold, metabeskrivelser og titler

Når du har en liste over relevante og populære søkeord, er det på tide å inkludere dem i nettstedets innhold. Dette betyr å bruke søkeordene i blogginnlegg, produktbeskrivelser eller annet skriftlig innhold på nettstedet ditt.

Det er imidlertid viktig å bruke søkeordene naturlig og ikke tvinge dem inn i rare setninger. En flott måte å sikre at du bruker nøkkelord effektivt er å fokusere på å lage innhold av høy kvalitet som engasjerer og informerer målgruppen din.

Å bruke søkeordene i denne typen innhold vil føles mer naturlig og ekte. Et annet viktig område for å bruke nøkkelordene dine er i metabeskrivelser og titler.

Dette er de korte tekstbitene som vises under hver sidetittel i søkeresultatsider (SERP-er). Å inkludere det valgte søkeordet i disse områdene kan hjelpe søkemotorer å bedre forstå hva siden din handler om.

Overvåk søkeord ytelsen regelmessig og juster etter behov

Det siste trinnet i å implementere de valgte søkeordene er å overvåke ytelsen deres regelmessig. Dette sikrer at du får mest mulig ut av søkeordforskningsinnssatsen din, samtidig som du kan justere etter behov. Du kan bruke verktøy som Google Analytics eller SEMrush for å spore metrikker som trafikk fra organisk søk eller konverteringsfrekvenser for bestemte sider.

Disse målingene vil hjelpe deg med å bestemme hvilke søkeord som fungerer bra for deg og hvilke som kanskje trenger justeringer. Hvis noen av de valgte søkeordene dine ikke presterer så bra som du hadde håpet, kan du prøve å justere hvordan du bruker dem i innholdet eller eksperimentere med forskjellige varianter.

På den annen side, hvis visse ord presterer eksepsjonelt bra, bør du vurdere å inkorporere dem oftere på tvers av forskjellige sider på nettstedet ditt. Ved å overvåke søkeordytelsen regelmessig og gjøre nødvendige justeringer underveis, vil du være godt på vei til å oppnå suksess gjennom organisk søkerangering.

Nøkkelen til suksess med organisk søk

Å gjennomføre søkeordordsanalyser er nøkkelen til suksess med organisk søk. Det er ikke bare avgjørende for å effektivt nå målgruppen din, men også for å holde seg foran konkurrentene i søkemotor rangeringer.

Gjennom å identifisere målgruppen din, brainstorme søkeord ideer, analysere konkurransen og raffinere listen over søkeord, kan du optimalisere innholdet på nettstedet ditt og forbedre synligheten i organiske søkeresultater. 

Søkeordanalyse er en kontinuerlig prosess som krever overvåking og justering over tid.

Riktig utført søkeordsanalyse
SEO planlegging lønner seg i lengden.

 

Det er nødvendig å kontinuerlig vurdere ytelsen til de valgte søkeordene og tilpasse dem etter behov basert på endringer i markedet eller endringer i forbrukeradferd. Ved å prioritere høytytende nøkkelord som er i tråd med forretningsmålene dine og inkludere dem i nettstedets innhold og titler, kan du forbedre både relevansen av innholdet på nettstedet og synligheten på søkemotorer.

Så ikke overse viktigheten av å gjennomføre regelmessige søkeordanalyser for organisk søkesuksess. Med grundig forskning og optimaliseringsinnsats kan du etablere en sterk online tilstedeværelse som bidrar til å drive trafikk til nettstedet ditt og samtidig levere verdifull informasjon til potensielle kunder.

 

FAQ - Ofte Stilte Spørsmål

For å finne gode søkeord, bruk verktøy som Google Keyword Planner. Skriv inn et nøkkelord relatert til virksomheten din, og verktøyet vil foreslå relaterte nøkkelord med søkevolum og konkurranseinformasjon. Velg nøkkelord som er relevante, har høyt søkevolum og lav konkurranse. Vurder også å bruke mer spesifikke langhalenøkkelord.

SEO-innstillinger er valg og justeringer du gjør på nettsiden din for å forbedre synligheten i søkemotorer som Google. Dette inkluderer å bruke relevante nøkkelord, skrive gode titler og metabeskrivelser, og sørge for at nettsiden laster raskt og fungerer bra på ulike enheter.

Google AdWords, nå kjent som Google Ads, er et annonseringsverktøy. For å bruke det, opprett en konto, lag en annonse med nøkkelord og budsjett, velg målgruppe og geografisk plassering, og start annonsekampanjen. Google viser annonsen din når folk søker etter nøkkelordene du har valgt.

Google Keyword Planner er et verktøy fra Google som hjelper deg med å finne gode nøkkelord for nettsiden din. Det gir deg forslag til nøkkelord og viser hvor ofte de blir søkt på og hvor stor konkurransen er.

Share the Post:

Relaterte Innlegg